Friday, February 19, 2010

Fast Update: Twitter Widget

Kali ni nak update pasal twitter widget untuk blogspot, mungkin boleh guna kat wordpress atau lain2 lagi. Disebabkan aku guna blogspot jadi aku nak kasik simple cara-cara nak masukkan widget twitter dalam blog anda..

1. Kena ada akaun twitter la.. kalau takde sila register kat SINI

2. Masuk link INI untuk dapatkan setting widget tersebut. Aku try carik dalam website twitter nak klik/cari link tu tapi takde. Jadi korang klik aje la kat sini yer..

3. Masukkan username anda dalam ruangan yang disediakan






















4. Klik pada Preference dan setting ikut kesesuaian anda. Kalau nak test macam mana bleh aje ikut setting aku ini.























5. Then klik kat Appearance untuk mendapatkan warna2 yang sesuai untuk blog anda

6. Klik pada Dimension untuk mendapatkan size yang sesuai dengan template blog anda

7. Klik Test Setting untuk mendapatkan paparan yang dikehendaki.

8. Setelah berpuas hati boleh klik pada Finish & Grab Code

9. Akan keluar code, copy paste dalam template anda, nak senang klik ada pada Add to Blogger Icon, ia akan auto add dalam template anda.

Selamat Mencuba!

[Special thanks to Mohd Fazli dari Gengblogger]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...