Monday, January 11, 2010

Sogo Warehouse Clearance + Jalan2 Putrajaya


Hari Sabtu lepas wife ajak aku pegi sogo sebab ada sales.. alaaa shopping ni yang maleh nak pegi.. tapi nak carik kasut kerja aku pulak.. kena pegi la.. hehe.. Plan nak pegi pagi tapi kena kemas2 rumah apa yang patut la dulu.. then gi melawat patema plak.. agak2 dalam kul 3 lebih baru gerak gi sogo.. kitaorang memang dah biasa parking kat Maju Junction, jarang parking kat Sogo.. sebab? malas nak berebut/tunggu ada parking kosong.. kalau kat maju junction tu sentiasa ada parking.. tapi kena menapak skit la..

Tengok kat Sogo orang tak ramai pun...? rupanya sales tu kat tingkat 7.. then hanya orang yang ada maybankcard ngan Sogo card je bleh masuk.. aku ada ke? hahah.. aku follow wife je la.. tengok tak banyak barang la yang menarik utk dibeli/ditengok cuma barang2 biasa2 je.. tapi disebabkan namanya sales tu ramai jugak la orang yang datang.. Plan nak beli kasut pun tak jadi sebab wife bagitau minggu depan ada Sogo Card Member Sales.. tu lagi giler aa.. hanya card member je bleh masuk.. dah tentu special price..







Lepas pegi sogo pastu trus plan nak pegi Putrajaya sebab nak kasik Khalisah jalan2.. maksudnya bagi dia berjalan yer.. kat rumah macam tak cukup ruang je nak jalan.. on the way tu call aiman tanya cuaca kat Putrajaya ok ke tak.. kalau tak ok mau balik rumah je.. sebab kat kl dah ujan..

Bila ok trus gi Putrajaya la.. kawasan yang dituju adalah depan Masjid Putra.. sampai lebih kurang kul 7 mlm tapi still cerah lagi. bleh la Khalisah nak jalan2.. abis satu bulatan tu dia duk lari2.. hahah.. seronok je tengok dia jalan2 kat situ.. len kali bleh bawak lagi la.. 





 

 [ready utk pegi Sogo next week - Sogo card member sales, jom shopping]

4 comments:

♥S@R@♥ said...

hari sabtu sara n apis g jalan TAR..tp xg sogo pun..hhuhu

best tol klu dpt main kejar2 ng khalisah tu...akhir sekali kejar2 terus bw blk umah..haha tp kancil nak lawan wira mesti kalahnye..owh xpe pinjam kete apis jap..

eiman@nurizan said...

S@R@: larat ke nak kejar khalisah... laju tu dia lari.. kejar naik kancil pun tak lepas.. haha

|arieza| said...

mau shopping juge!!!

eiman@nurizan said...

arieza: mana ada jual juge!!! baju2 kain2 ada la.. jom gi sogo kl ujung minggu nih..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...