Friday, June 19, 2009

Solat Jumaat...

Ari ni ramai takde kat opis.. yang ada pun cik kupu2, ngan aku je.. aiman ngan nizam takde.. aiman gi port klang dan nizam cuti gi miri (kot?) tapi sarawak ler.. so ari ni berdua je la gi semayang jumaat ngan wak ajis.. haha.. kalau ada nizam ngan aiman selalu kitaorang gi sekali ler.. naik pun keta kancil jer, senang nak cilok2 (padahal maleh nak bawak keta sendiri!)

Sebelum ni aku gi sorang2 je kat masjid kubah ijau.. depan opis Dr Fadzilah Khamsah.. sejak bos bawak gi IPGM (apa IPGM tuh?) utk solat jumaat kat situ rasa macam selesa skit aa solat kat situ.. parking pun tak pack sangat, suasana masjid tu pun ok gak.. best.. eh lupa nak bgtau IPGM tu Institut Perguruan Guru Malaysia (kalau salah bgtau yer.. blasahje nih, haha) . Ari ni dah la ngantuk giler sebab malam tadi siapkan report.. mata rasa berat jer..

Sampai kat masjid tak ramai lagi orang, tgk jam ada lagi 4 minit sebelum masuk waktu.. gi amik air wuduk then masuk dalam masjid.. sementara tunggu khutbah, aku dah tak bleh tahan ngantuk dah.. start je khutbah aku pun out! tido..! huhu.. sedar2 je dah baca doa.. nasib baik baca doa sebelum masuk khutbah kedua.. kalau doa abis semayang jumaat naya jer.. haha

Ari ni lepas semayang jumaat gi makan benda lain plak, yang ringan2 je la.. selalunya gi makan nasik, kat kedai La Riss (betul ke ejaan aku nih?) tapi kali ni makan kat La Riss gak tapi bukan kat dalam kedai.. kat depan kedai tu.. ada orang jual goreng pisang dan kuih2 yang lain ler.. aku pun amik beberapa kuih (beberapa tu kira banyak gak ler, hehe) dan minum air kelapa.. fuh layan gak la air kelapa nyer.. kuih2 nyer tahap bleh makan je la.. sedap? ntah ler.. hehe

Abis je makan tu tgk jam baru 2.20, trus gerak balik opis.. sempat lagi baca paper Selangor Kini keluaran kerajaan selangor, edisi percuma June 2009.. dah nama percuma aku pun amik ler.. mana aku amik? ada tadi kat masjid.. hehe.. jom layan baca paper kerajaan alternatif plak.

6 comments:

mAr@ZiEy said...

La Riss???...salah eja..La Rizz..heheh..dulu sedap..tp tak tau la skg..heheh..try la kedai faveret En Sulong...Chaiyo Restoran..depan ckt lps traffic light tu..hehe

eiman@nurizan said...

seberang lepas traffic light tu payah skit aa nak pegi. sebab nak seberang sana pastu nak patah balik jem lepas semayang jumaat.. takpe next time bleh cuba.. thanks bagi info..

~LaDy NuHa~ said...

aik makan yg light light jew? diet ekkkkk. heheheh

eiman@nurizan said...

lebih kurang camtu la gak, diet perut ngan poket sekali.. haha

nas said...

cuaca sekarang gan panas mmg cepat letih tul tu yg blh terlelap..nas pun sama terlelap time org bg khutbah tp jap le coz ada pakcik mana entah kejut..buat malu tul..hehe

eiman@nurizan said...

nas: kalau sampai tahap kena kejut ngan orang tu memang malu wei.. haha kalau boleh nak gi saf lain jer.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...