Tuesday, April 21, 2009

Kereta Wiraku....

Ari isnin (semalam la sebab aku taip kul 4 pagi selasa) kerja seperti biasa.. rasa malas2 nak kerja pun ada sebab dah cuti dua hari.. tapi ku cekalkan hati gi keje gak.. cewahh.. tapi pagi ni aku agak risau gak la sebab kereta wiraku nak kena jalan jauh, aku pun tak brani nak bawak jalan jauh.. maklum je la kereta dah nak abis bayar macam2 kerosakannyer.. aku pun tak plan lagi nak repair sebab nak tunggu abis bayar bulan 9 tahun nih, bleh ke camtu...

kereta wiraku akan travel ke pantai timur untuk di repair.. haha jauhnya gi repair.. so pagi isnin tu seperti biasa la kena naik myvi.. agak awal gak la aku kuar pagi dalam kul 650 gitu.. sampai je depan opis dalam 720 pagi.. huhu awal sungguh, kereta pun ada la sebijik dua je.. sebab aku tak bawak kunci opis terpaksa la duduk dalam kereta sementara tunggu opismate datang..

sebenarnya ada geng adik ipar aku nak datang kl dari pantai timur, katanya mekanik gak la.. so alang2 datang tu dan ada kereta lebih kat rumah aku bleh la gi repair... kereta lebih? sapa punya? huhu sebenarnya mentua aku gi umrah ari sabtu malam so dia tinggalkan kereta kat umah aku... so aku dengan selamba nyer akan guna kereta tersebut sebab kereta wira aku gi repair.. nak tau kereta apa.. usha la aku gi keje naik apa.. huhu...

dalam tghari geng adik ipar aku datang utk check dulu kereta aku samada ok ke tak jalan jauh nih.. katanya ada banyak skru longgar, bearing timing belt longgar la.. skru kat exzos longgar la.. haha mana la aku nak tau benda2 tu sume longgar.. so lepas diaorang betulkan tu dioarang gerak gi serdang sebelum gerak balik pantai timur.. harap2 takde la masalah sepanjang perjalanan tu..

dalam kul 530 tetiba ibu call, ingatkan seperti biasa la ibu nak tanya bila nak balik.. tanya gak la tapi ada tambahan info sebab ibu dah dapat keje.. hoh... dah dapat keje dan kena masuk ari rabu nih.. 22/4.. first yang terfikir mana nak letak khalisah bila ibu keje.. dah la immediate notice camtu.. sebelum ni ada gak la usha2 orang jaga baby / nurseri pun ada gak usha2.. so lepas balik kerja trus gi nurseri yang berhampiran rumah utk confirmkan nak letak khalisah kat situ start ari rabu... harap2 takde masalah la khalisah kat situ, InsyaAllah..

4 comments:

luluchen said...

abes smua longgar...nnt xpsl2 masa naik krusi tertinggal atas jln raya plak..body kereta je bgerak..

eiman@nurizan said...

luluchen:
ok gak tuh kete gerak tanpa pemandu, dari keta tak bleh start, tak bleh gerak... wakakak

Anonymous said...

hahahahaha!kt manada letak pantun pecah kaca pecah gelas...kete tu sesuai la dgn usia dia,antik tu yg manjang meragam.hihi

-luluchen-

eiman@nurizan said...

luluchen:
dah antik bleh beli keta baru, beli exora ler.. bleh tumpang ramai2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...