Wednesday, August 26, 2009

Kurma Dari Arab Saudi... Fresh Dari Ladang.

Salam, selamat berpuasa kepada yang berpuasa.. yang tak berpuasa tu selamat mengganti puasa nanti.. haha.. bulan2 puasa macam ni biasanya makanan yang selalu susah nak kita tengok tetiba ada adalah buah kurma.. kalau bulan2 lain takat nak carik kat kedai2 biasa memang tak jumpa.. kena pegi kedai2 yang specially jual buah kurma baru ada.. tapi kalau sekarang nih, tengok kiri ada buah kurma, tengok kanan ada buah kurma.. jgn pulak tengok atas.. kang kena hempap dengan buah kurma plak.. haha

Rata2 semua kedai ada jual buah kurma.. kat petronas ada jual, kedai runcit dah tentu ada.. silap hari bulan kat kedai motor pun ada jual jugak.. haha.. macam2 jenis kurma ada kat kedai2 sekarang nih.. brand yusoff tayub, mariami, dan macam2 lagi sampai tak ingat nak sebut.. (padahal ingat dua tu aje.. haha).

Semalam aku dapat kurma istimewa.. sebab apa istimewa.. satu sebab DAPAT.. so free laa.. haha.. satu lagi sebab ia didatangkan khas dari Arab Saudi.. katanya dari ladang trus dipacking (agaknya la kot).. macam mana aku dapat.. ada sorang budak praktikal kat tempat aku ni dari Arab da.. so dia bawak la beberapa peket buah kurma dan diagih2kan pada staff di opis aku.. tak pasti plak department lain dapat jugak ke tidak. Pada yang tak dapat meh aku tunjuk gambarnya aje laa.. nak bawak siang hari kang ingat tak puasa plak..


.: Sepeket kurma dari tanah Arab... :.


.: Yang tengah tu bukan gambar alien eh.. tu logo dia kot..? :.

Rasa dia sangatlah manis.. rasa macam ditambah 10 kilo gula bersama2 buah kurma.. agaknya memang jenis yang manis kot.. aku pun baru makan seketul je. nanti berbuka nak makan seketul lagi.. SELAMAT BERPUASA

12 comments:

luluchen said...

yahoo..so,pasni xyah la bw ole2 dari arab kan?dah fresh dari ladang lg tu..

unta ada?

nas said...

sedap ke bro?

eiman@nurizan said...

lulu: tu la nak pesan sekor unta bila balik umrah nanti.. haha, bleh bela untuk raya korban plak..

eiman@nurizan said...

nas: sedap la kot, sebab baru makan sebijik.. sangatttttttttt manis.. ni baka terbaik kot utk buah kurma.. agaknya laaa..

♥S@R@♥ said...

mesti pasni mr.eiman asyik ingt je kt pak musaed tu..hehe

sara xrasa pun lg..maybe sebb hangin je ng die so tgk kurma tu pun rasa hangin je satu badan..haha (lawak je..rezeki ooo jgn ditolak..)

tp kurma yg pak apis bg lg sedap rasanye..hehe

luluchen said...

tumpuk2 tah* unta...isk,ni kes naya nih..nak bw unta naik flight..kang jd kes blue hyppo nak balik raya tu kang..kapal senget kebelakang.

izman said...

dari arab trus tu.... ko makan tak??

kat rumah aku beli sekotak kurma, sampai hari ni pun belum abis lagi. asyik2 wife aku je makan.

eiman@nurizan said...

S@R@: tu la asik teringat je sebab tak sempat nak belajar cakap arab nih.. sara nanti ajar eh cakap arab, dah terer hari2 cakap arab nih..

eiman@nurizan said...

lulu: kalau tak dapat bawak seekor unta.. bawak la ekor unta aje.. bleh la sebat sapa2 yang degil.. haha

eiman@nurizan said...

izman: aku baru makan dua bijik je.. tak tau la bila nak abis.. agaknya sampai raya aji baru abis kot..

tapi bagusla wife ko pregnant banyak makan kurma..

cHiNoT~ said...

lol. ni ambassador dorg kasikan? bdk arab mmu pon ada kasi sedekah kat org2 len jugak. sedap gle. die cam lembut n tak keras. cam basah2 gle. sumpah sedap. dari taun2 lepas adik aku sllu bwk balik umah. bdk arab bg katanye. di edar2 kan kat kedutaan dorg..

eiman@nurizan said...

chin: entah la iye kot.. ni pun dapat dari mamat arab ni katanya dari tempat dia.. hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...