Saturday, April 25, 2009

Perodua MPV | November 2009

Aku dapat email yang bgtau perodua yang pada asalnya nak lawan proton mpv/exora. pada perancangan awal masing2 nak kuarkan mpv secepat mungkin.. dah akhirnya perodua 'alihkan' launching mpv mereka pada november 2009. apa agaknya strategi diaorang ni yer? Mungkin strategi perniagaan pun diambil kira jugak.

agaknya perodua launching lambat sebab nak tengok performance exora macam mana, maklumla first time malaysia ada mpv sendiri.. so dari situ perodua akan take up segala masalah exora dah cuba diperbaiki utk keluaran mpv mereka sendiri.. haha macam terer je aku.. pedulik la yang penting ada persaingan utk kereta keluaran tempatan, jadik harga pun kena kompetetif la, kualiti pun kena bagus dan improve dari masa ke semasa, kalau tak sapa nak beli...

so lihat la gambar di bawah ni utk gambar2 perodua mpv, dengan code dia D46T.. nama dia nanti tak tau ler, agaknya unta ke kuda ke... haha, kita tunggu aje bulan november nanti kesudahannyer perodua mpv ini..

2 comments:

izman said...

nampak cantek gak interior dia. mana ko cilok gambar2 ni

eiman@nurizan said...

izman:
aku dapat dalam email ada orang kasik..amacam cun tak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...