Wednesday, April 15, 2009

Khalisah: Dah 5 Bulan...

Hari ini cukup 5 bulan khalisah dilahirkan, dan ari ni jugak aku cuti... cuti nape plak? nak celebrate besday khalisah ker? isk takde la.. sebenarnya nak gi klinik untuk imunisasi 5 bulan... kalau yang tak tau tu setiap 1 bulan, 2 bulan, 3 bulan, 5 bulan, 6 bulan dan setahun akan ada imunisasi..

Plan asal nak gi awal pagi tapi bila fikirkan pagi2 jalan jem so kitaorang fikir2 baik gi lewat skit.. sambil2 tu bleh tido dan bangun lewat, maklumla cuti kan.. haha.. kitaorang gi lebih kurang kul 9 lebih, sampai kat klinik tu dalam kul 10... tengok macam ramai orang jer.. dapat nombor 0026... alamak banyaknyer nombor. tapi tak lama lepas tu nombor dah dipanggil.. haha rupanya takde orang pun yang que.. yang ramai2 tu dah check nak tunggu amik ubat jer..

lepas amik ubat je trus gi bank plak, cucuk duit.. pastu gi tabung haji.. ada urusan skit.. then trus gi makan.. lapar ler sebab tak sempat nak breakfast pagi... plan nak gi seksyen 17... tapi tak jadi la trus gi seksyen 2.. kat situ banyak kedai makan.. sampai je kat bulatan area McD tu rupanya kedai2 tu dah dipindahkan ke bus stop kat sebelah bulatan uitm.. sapa2 yang biasa area situ tau la area nyer.. rupanya baru je awal bulan ni dipindahkan ke tempat baru...

lebih kurang kul 1 baru kitaorang balik rumah.. on the way tu usha2 tempat nak jaga khalisah.. susah gak nak carik area Subang Jaya neh.. kebanyakkannyer tadika, untuk budak umo 3 tahun ke atas.. abis dah usha area2 USJ pun takde gak.. letih dan ngantuk punya pasal trus balik dulu.. tidooo.. yahooo...!!

4 comments:

.:GaDiS KaLiS PeLuRu:. said...

demam x anak u cucuk imunisasi 5 bulan tu?

Anonymous said...

gadis kalis peluru:
setakat ni setiap kali cucuk takde plak demam.. relax je tak nangis pun.. macam ayahnya la neh.. hahah

-eiman-

.:GaDiS KaLiS PeLuRu:. said...

waaa....ank ai panas jap je badan dia.pastu bg ubt yg dorg bg tu da oke... tpi kan dorg ckp ikut nurse gak.klu pandai cucuk tak demam baby tu..ank ai yg last nie dia jerit jap je..mcm kena cubit..nurse tu mmg exsperiance dah..akak2 kt kg ckp ank dia klu nurse tu cucuk tak pernh demam.hu3

eiman@nurizan said...

gadis kalis peluru:
kitaorang bawak khalisah gi klinik swasta je.. sebab company cover... so yang cucuk tu doktor lelaki je.. doktor pompuan pun sama gak.. dia cucuk khalisah relax jer.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...