Monday, February 1, 2010

BPL: Arsenal vs Man Utd

Malam ni aku berjaga untuk tengok bola, tak plan pun utk tengok game ini sebab kalau aku tengok je mesti takde luck.. haha.. Disebabkan esok aku ambik cuti sebab nak repair paip leaking kat rumah ini, jadi kesempatan ini aku berjaga la.. kalau esok keje mungkin berjaga jugak, tapi takde la semangat macam ni..

Sebelum game Man Utd ni layan dulu game Man City vs Portsmouth, tapi layan gitu2 aje la.. sebab tak minat pun, layan pun sebab tunggu big game pukul 12 tengah malam je..Nak kata ngantuk tu tak jugak la tapi sakit leher sebab tido siang tadi menyebabkan tak ngantuk kot.. haha ada kena mengena ker.?

Sedikit komen pasal game Arsenal vs Man Utd ini, kita usha dulu player2 yang main untuk game ini:

Arsenal (from): Almunia, Sagna, Vermaelen, Campbell, Gallas, Clichy, Denilson, Song, Fabregas, Rosicky, Bendtner, Arshavin, Fabianski, Silvestre, Nasri, Walcott, Traore, Ramsey, Eastmond, Emmanuel-Thomas.

Manchester United (from): Van der Sar, Kuszczak, Neville, Brown, Rafael, Vidic, Evans, Evra, Fabio, Park, Nani, Valencia, Carrick, Scholes, Fletcher, Gibson, Anderson, Giggs, Rooney, Owen, Berbatov, Diouf




















Malam ini Nani main best, tak macam selalu gelecek banyak2 tapi tak tentu arah, sekarang dia main ok sikit la cuma kena fight dengan Valencia la, sebab dua2 main belah kanan, Nani boleh jugak main belah kiri tapi kureng skit la..

Gol pertama hadir (bole pakai hadir?) dari kelicikan Nani yang menggelecek dari belah kanan dah menolak masuk ke gawang gol Arsenal dengan sedikit bantuan dari Almunia.. haha, thanks almunia. Gol kedua pulak hasil larian pantas Rooney dari bahagian pertahanan tapi sebelum itu bola dihantar kepada Nani dan kepantasan yang mengagumkan berjaya melepasi 3 orang pemain Arsenal sebelum merembat cantik ke gawang Arsenal. Gol ketiga oleh Park Ji Sung, mungkin kesilapan Clichy yang tidak mengasak tapi hanya mengikuti larian pantas Park. Akhirnya Arsenal berjaya jugak menyumbat gol pertama tapi aku tak ingat sapa score... haha jangan marah plak yer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...