Thursday, January 14, 2010

Shopping Barang Dapur

Aktiviti shopping barang dapur untuk bulan ni agak lewat sedikit, biasanya awal2 bulan dah buat, then kalau ada yang kurang, pada suku ketiga bulan akan pegi sekali lagi.. tempat kebiasaan shopping barang dapur tak jauh pun dari rumah, tengok jenis barang nak dibeli jugak.. tempat tempat yang biasa pegi adalah Carrefour Subang Jaya, Giant Seksyen 13, Shah Alam. Agak2 kalau nak jauh skit tu bleh pegi Tesco Shah Alam..

Kali ini dua kali atau dua hari berturut2 gi beli.. memula gi Carrefour, beli barang sambil nak beli susu Khalisah, bila sampai tengok dah abis... nak pegi Giant Shah Alam pulak dah agak malam... so ini la barang yang dibeli di Carrefour












































Untuk barang ini aje dah RM130, tapi tak termasuk susu Khalisah.. nak kena beli kat Giant plak, kat rumah pun tinggal sikit, takut tak cukup kang meragam malam2 susah pulak.. jadi keesokan harinya iaitu hari Khamis pegi pulak ke Giant Shah Alam, mainly nak gi beli Susu Isomil aje.. tapi dah sampai tu jalan2 sekali la.. beli la sedikit barang lain juga..











































yang ini pulak dalam RM195.. rasanya cukup la utk bulan ini..

6 comments:

siha said...

susu isomil kat giant s.alam murah ke?

admin said...

siha: anak minum susu isomil gak ker? kira murah la.. biasa kalau kat kedai biasa RM55, kat giant RM51.90, tapi kena cepat la kalau lambat dapat penutup dia aje.. haha

♥siEha♥ said...

a'ar..mnm isomil jgk..anak cik norizan minum yg brape thn nye??sll siha beli kat farmasi...tu pun dpt RM55..discount Rm1..coz beli 4,5tin skali...tanye kat giant bkt tinggi klang...asyik xde stock je...cek kat speedmart n tesco mahal..

admin said...

skrg dah minum yang gambar beruang tu berdiri, yang 1thn + .. selalu usha gak kat carrefour murah skit, kalau takde stock kena beli jugakla kat speedmart.. sekali beli 4 ke 5 tin? stock sebulan ker? huii.. nak senang mintak nombor akak kat giant tu, senang nak beli lain kali..

♥siEha♥ said...

oowwhh...klau yg sethn tu mmg mrh skit la dr 0-6bln...yg tu mmg sll ade..mmg sll nmpk kat giant harga die mmg RM51.90..kat giant cni pun sng..yg 0-6bln tu ssh nak dpt...dah la mahal skit...a,ar..skali beli trs..pampers pun cam tu..beli sebulan trs..kdng2 2bln trs..mmg wat stock..hahahaha....dpt gaji..mmg tolak trs yg tu..hehehehehe...

admin said...

siha: tak jugak siha, sebab sebelum beli yang setahun kena beli yang 0-6 bulan dulu.. hehe.. tapi harga kat giant utk isomil memang murah dibandingkan dengan kat tempat2 lain..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...