Sunday, January 10, 2010

Anugerah Juara Lagu 24 (AJL24) - Keputusan yang dinantikan!














Citer pasal AJL ni dah bermula lama dah.. iklan2 kat tv3 pun dah ada macam2.. yang seronoknya iklan2 tu semua selamba2 je.. ala yang Ally, Cheryl ngan Faisal tu.. sempoi je iklan camtu.. Then start ari nih [ahad] melodi pun dah buat lintas langsung setiap sejam sekali utk update apa yang berlaku kat Bukit Jalil... Untuk pengetahuan korang yang tak tau lagu apa yang bertanding jom kita tgk

Aku Skandal – Hujan
(komposer/penulis lirik: Noh)
Tak Mungkin Kerna Sayang – Alyah
(komposer: Ajai, penulis lirik: Habsah Hassan)
Aurora – Estranged
(komposer/penulis lirik: Estranged)
Bengang – Akim
(komposer: Amir, penulis lirik: Sheikh Qalam)
Aku Rindu Sayang Kamu – Black
(komposer/penulis lirik: Yuzai)
Dan Sebenarnya – Yuna
(komposer/penulis lirik: Yuna, Paan, Efry, Adil)
Rindu Terhenti – Tomok
(komposer: Aubrey Suwito, penulis lirik: Tinta)
Pakai Buang – Stacy
(komposer/penulis lirik: Edry)
Kau Aku – Aizat
(komposer/penulis lirik: Aizat)
Pergi – Aizat
(komposer/penulis lirik: Pete Teo)
Situasi – Bunkface
(komposer/penulis lirik: Sam)
Bencinta – Faizal Tahir
(komposer: Audi Mok, penulis lirik: Faizal Tahir)
Cinta Adam Dan Hawa – Misha Omar
(komposer: Azmeer, penulis lirik: Allahyarham Loloq)
Masih Jelas – Hafiz
(komposer: Aidit Alfian, penulis lirik: Ad Samad)

Starting je Siti Nurhaliza kuar buat persembahan, nyanyi lagu yang menang tahun lepas, duet dengan Lan. Tgk dari segi persembahan tu ada yang superb... ada yang biasa2.. yang buruk2 pun ada.. hahhaa.. tapi nampak semua all out.. Dari segi pengacaraan pun memang sempoi la.. selamba je.. walaupun ikut skrip [agaknya] tapi nampak natural je gurauan antara ketiga2 pengacara nih..

Jadi yang tidak menonton tu keputusannya adalah seperti berikut..
1.Vokal Terbaik: Black
2. Persembahan Terbaik: Kau Aku - Aizat
3. Tempat ketiga: Bencinta - Faizal Tahir
4.Tempat kedua: Dan Sebenarnya - Yuna
5. Juara Lagu: Pergi - Aizat

[aku sokong je mana yang menang!]

    6 comments:

    Jard The Great said...

    yay! aizat menang!

    akihiko said...

    da agak da aizat menang

    eiman@nurizan said...

    jard: aku sokong aizat [sebab dia menang] hehe

    eiman@nurizan said...

    akihiko.. aku pun agak jugak..

    |arieza| said...

    hahah hidup aizat!

    eiman@nurizan said...

    arieza: ya ya hidup2.. haha

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...