Monday, August 24, 2009

Kerepek! Kerepek!

Hari sabtu lepas aku balik Meru.. bawak wife dengan khalisah sekali.. kira first time buka puasa kat meru la puasa kali nih.. plan nak balik awal tapi tunggu abg Ngah ngan Kak Pa datang untuk ambil sambal daging.. apa benda tu sambal daging? bagi yang tak tau sambal daging tu serunding ler. haha pelik jugak ler sebab dipanggil sambal daging..

Balik ke Meru dalam kul 2 ptg.. takpela bukan nak makan ke hape, puasa kan.. sampai je tgh hujan renyai2, so takde la panas sangat.. tapi hujan2 ni lapar dia lebih skit, dahaga kurang skit.. jadi sembang2 pastu teringat nak beli kerepek..

Kami pun pergi la tempat buat kerepek tersebut.. macam2 jenis kerepek ada.. kerepek ubi original (takde perasa la), pastu kerepek ubi black pepper, kerepek ubi perasa ayam, kerepek keledek dan macam2 lagi la..


.: Kerepek dah siap di packing :.


.: Nak kerepek? amik je dan bayar... haha :.

Jadi pada sesiapa yang berminat bleh la usha2 tempat ni eh.. kena cepat la sebab tahun lepas tengah bulan pose dah sold out!.. ni kira banyak lagi la sebab baru sehari puasa.. haha.. tempatnya kat mana? korang tak tau eh? haha...



Nak mintak tolong aku belikan? tgk la nanti.. haha

6 comments:

luluchen said...

minggu lps baru je gi sini...besan sabah borong kerepek byk woo,senget2 jalan nk angkut kerepek nih...isk.

pasni seluruh warga sabah nak kirim plak...bleh tlg bli kan?hehe

eiman@nurizan said...

aik bila kawin ada besan dah plak.. haha.. dah tau tempat tu gi beli sendiri.. haha

luluchen said...

ala...besan la tu,mak mertua abg kt..dah tu nak pggil apa?besen?

jauh la nak gi sana..mr.eiman kan dkt je ctu,hihi..leh la tlg menolong

nas said...

wah raya ni blh pesan kat mr eiman..

eiman@nurizan said...

lulu: besan tu antara mak ayah ler.. dah tu sebut abg tu kita mak/bapa mertua ler.. haha

eiman@nurizan said...

nas: bleh pesan.. tengok la kalau ada lagi stok kat tempat tu.. sebab laris sangat masa nak raya nanti..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...