Wednesday, July 8, 2009

Persona - Pasang Spring Lowered

Hari ini tolong amik gambar untuk kereta Persona sebelum dan selepas pasang spring lowered... Keta persona ni pakai rim 17", tayar 205/45/17"... spring standard.. jadi inilah gambar sebelum ditukar spring lowered


.: Gambar keta Persona sebelum diloweredkan :. [click picture to enlarge]

Pemasangan mengambil masa lebih kurang 1 jam .. sebab tukar sekali dengan absorbernyer.. ni pula hasil gambar selepas pasang spring lowered..


.: Setelah diloweredkan dengan spring lowered :. [click to enlarge]

Lepas pasang tu height kereta turun dalam 2 inci.. jadi pemilik persona dan sesapa berminat untuk mencantikkan kereta anda bleh la pasang spring lowered.. ni bukan potong spring yer.. ni memang produce untuk lowered specification..

8 comments:

nas said...

lowered buat rosak kete n menyusahkan je...asal la ada yg bminat nak lowered..

luluchen said...

incik..untuk kereta honda ada tak?tapi nak yang testing development je tau!

lowerd hanya untuk pemandu dan penumpang yang mempunyai BMI bawah dari 25 ok...jika 25>,tak perlu la lowerdkan kereta..kerana ia akan semulajadi lowerd..kih2

luluchen said...

tambah lagi:

jalan2 gi port klang sebab nak amik gamba je?ces..

eiman@nurizan said...

nas: lowered nape merosakkan kereta? lowered merendahkan lagi center of gravity, so kebarangkalian untuk terbalik bila bawak laju tu kurang ler.. lagi pun lowered untuk kereta proton perlu la.. sebab kuar kilang nyer height sangat tinggi.. lain la keta2 mahal macam WISH.. dah sedia lowered.. huhu

eiman@nurizan said...

lulu: kereta honda ada, Honda EK, kereta putih tu EK ke EG? kalau brani untuk dipasang absorber bleh la bgtau tengku.. plan utk minggu depan.. minggu ni dah bz.. haha

eiman@nurizan said...

tambah lagi lulu: ish takkan la amik gambar je.. mesti la makan ikan bakar sekali.. haha

bromaster said...

pakai tayar 205/45 tak touching kat fender belakang ker. brapa kos tukar spring lowered n absober

Anonymous said...

rim 15 buddy club RP1 Racing lg cun bro,ble lowered kn..perg...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...