Saturday, June 27, 2009

Sarapan Pagi.. Puasa Bulan Rejab

Hari sabtu, nak bangun awal pun malas, tapi masalahnya dah terbangun awal.. sebab dah biasa bangun gi keje... tu la time keje liat je nak bangun, tapi time cuti tu senang je bangunnyer.. huhu.. so bila dah bangun awal tu semayang, rasa macam nak tido balik.. tapi tak bleh gak.. so usha2 la blog orang lain. Sambil2 tu duk dengar dj TorrentFM kalabumalami mendj.. lama tak dengar dia menDJ. haha.. promote skit labu..

Perut dah lapar, apa lagi gi breakfast ler.. pagi ni breakfast dengan lempeng cicah sambal tumis.. ada plak sardin utk dimakan dengan roti.. aku pun makan la lempeng cicah sambal + sardin.. haha


.: lempeng + sambal tumis + sardin :.

Teringat plak nak citer pasal puasa bulan rejab.. jadinya ari selasa malam mak aku dah bgtau kalau puasa bulan rejab bleh la sebab ari rabu jatuh pada 1 rejab.. aku pun ingat2 lupa je.. pagi2 gi kerja pastu time rehat cam biasa la gi makan.. baru teringat nak puasa.. hadoiii terlepas plak.. haha..


.: gambar nasi ambang makcik aku buat utk kenduri kesyukuran :.


.: menu berbuka puasa untuk yang berpuasa aje.. hehe :.

Takpe la bulan rejab ada sebulan.. so aku nak gak start2 puasa la nanti tak la terkejut berpuasa pada bulan ramadhan.. insyaAllah

6 comments:

~LaDy NuHa~ said...

gud morning, eh gud evening. laksa ape? ntah lah laksa kampung je kot. penang yg kuah yg asam laksa tu ek. owh bkn tu. tu laksa sedap. ni laksa tak tau pe rase. sakit kot sape rase.

eiman@nurizan said...

lady nuha: laksa kampung la best..

nas said...

alah x payah cover2..cakap je saja2 buat lupa..haha

eiman@nurizan said...

nas: haha mana bleh, pose sunat je.. kalu dah termakan trus makan je la.. haha

sekar said...

Enak-enak benar ni kelihatannya, bolehlah kita dibagi

eiman@nurizan said...

sekar: ya memang enak benar ini, itu baru lihat aja, blum makan lagik, lagi sedap.. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...