Wednesday, June 17, 2009

FEA Training - Hyperstudy

Pagi ni aku trus gi training kat wangsa maju dari rumah kat usj.. jadi tak perlu nak gi opis.. agak dalam kul 830 baru kuar.. haha.. sekali kluar lalu depan summit sebelum masuk KESAS jem plak.. adoiii.. tgk minyak keta pun nak kena isi.. jadik dah terperangkap kat situ tunggu je la.. lepas je kat situ trus isi minyak kat RNR Kinrara.. kat situ pun dah kul 9 lebih..

Abis trus isi minyak trus gerak ke Wangsa Maju ler.. takkan nak gi tempat lain plak.. agak jem gak la, ada la beberapa tempat jem, yang pasti nak gi Maluri tu mesti jem.. nak kena exit kat Wangsa Maju.. tapi tersilap plak masuk kat keramat.. tengok lain macam je so kuar balik la ke Highway.. akhirnya sampai gak kat ORS Technology.. tempat training, betul2 depan Carefour wangsa maju..

Sampai kat tempat training geng dari bangi tak sampai lagi.. tunggu je la.. bila dah masuk tempat training plak trainer tak sampai lagi + laptop takde plak.. kena tunggu lagi.. Ini adalah antara summary yang aku training ari nih.. summary nampak pendek jer.. tapi sebenarnya praktikalnyer banyak giler.. tu baru setup.. blum run lagi...




Altair HyperStudy is software to perform Design of Experiments (DOE), optimization, and stochastic studies in a CAE environment. HyperStudy is a member of the Altair HyperWorks suite of software products.
The design of the tool as a wizard makes it very easy to learn and use. It is applicable to study the different aspects of a design under various conditions, including nonlinear behaviors. It can be applied in the multi-disciplinary optimization of a design combining different analysis types.
Models can be parameterized very easily. Aside from the typical definition of solver input data as design variables, the shape of a finite element model can also be parameterized with ease.
HyperStudy is well integrated with HyperWorks and can be accessed directly from HyperMesh, Manufacturing Solutions (HyperForm, HyperXtrude), and MotionView, accessing the respective databases for the selection of design variables. HyperMorph is tightly integrated for shape parameterization


Rehat plak pekena KFC je kat carrefour.. makan je la.. hahah.. ni sambung lagi training.. rasanya dalam kul 5 lebih kot abis.. trus balik rumah.. yeayyy!!

Inilah hasilnya.. cik kupu2 nyer tak bleh run sebab lesen tak cukup... haha


.: cik kupu2 tgh memikirkan cemana nak lukis botol air guna Hyperworks agaknya :.

7 comments:

Anonymous said...

hep!nak kn report nih..g training rajin2 la...sempat lak lg nk blog

-lulu-

♥S@R@♥ said...

best ooo g training leh makan kfc..hehe lalala

Anonymous said...

best tul training bleh makan kfc, gi jalan2 kat carrefour.. yeayyy... cik lulu jgn jeles eh..

-eiman-

luluchen said...

tgh jeles la ni..xpe2,minggu dpn turn kt plak..

training kt SMC dua hari..tidak!!!nak g training jauh2,huhu

eiman@nurizan said...

training kat SMC bakpe.. hahaha.. harap dapat makan 'KFC' makcik kantin je la camtu.. muhahahah

luluchen said...

xkisah la..janji FREE,penting tu. Ada plak gambar cik kupu2,xperasan..ha,nak masukkn gamba mr.eiman la(makan2 kt kfc time keje)..kih2

eiman@nurizan said...

haha masukkan ler.. dengan tajuk, makan KFC sambil training FEA.. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...