Saturday, June 13, 2009

Berkelah di Pantai Remis

Belah petang pada 7 June 2009 kami sekeluarga pergi ke pantai yang berdekatan dengan rumah, yang paling hampir adalah pantai remis, kira2 15 minit perjalanan kereta, kira dekat la tuh.. kot nak gi tempat lain mau makan sejam dua..

Kitaorang pegi 4 keluarga; aku, along, abg aku ngan adik aku, kitaorang bertolak dari rumah lepas asar, ingatkan nak bertolak awal lagi, tapi kang susah plak nak gi semayang asar.. gi sana pun just nak lepak2 bawak pokok tepi pantai jer.. nak mandi.. eiii .. tak lalu nak mandi.. setakat main di gigi air tu bleh la.. hahah

Anak2 sedara aku semua nyer duk main air, main pasir tepi pantai.. nasib takde yang mandi.. anak sedara aku ada gak bawak layang2, aku pun layan gak la main layang2, lama wei tak main layang2, dulu main pun zaman sekolah rendah..

Tengok anak2 sedara aku duduk2 kat pasir main air macam best plak.. aku pun try gak la merasa air pantai remis.. haha.. pada awalnya setakat nak amik gambar kat pasir jer ngan khalisah, tapi ombak duk tarik2 aku suh main air sekali.. jadi aku pun main jugak la air pada akhirnya... hahaha



.: KLIK GAMBAR UTK ORIGINAL SIZE :.

Tapi masalah tiba bila time nak balik, takde air nak bilas air laut tuh dengan pasir2 penuh kat seluar.. nasib baik ada surat khabar kat dalam kereta.. wife aku dah bising2 pasal naik keta dia.. hehehe..

4 comments:

luluchen said...

pantai remis?mkn ikan bakar?kerang bakar?last2 kulit yg terbakar...

eiman@nurizan said...

mana ada makan.. pegi pun dah petang.. ramai2 lak tuh.. lepak2 jer.. sambil main bola ditepi pantai. best!! rasa cam budak2 plak.. haha

luluchen said...

len kali main galah panjang..ajak rizal n azrul..sure xlepas2 nak lari,haha

eiman@nurizan said...

ala takat rizal n azrul tu pejam mata pun bleh lepas nyer.. haha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...