Wednesday, April 29, 2009

Kerja & Tempah Seluar

Hari Selasa, aku seharian kat port klang, dari pagi dah ke sana.. nak buat fitment test utk myvi absorber.. keta sapa? keta aku ler.. haha.. buat sendiri pasang kat keta sendiri dulu (padahal nak absorber free je).. hehe.. sampai je kat sana absorber tak siap lagik.. terpaksa la tolong pasang (assembly) sebab kekurangan orang, orang sikit keje nyer banyak, so buat mana yang sempat je la.. dalam nak tghari absorber pun siap, then geng yang memasang pun diimport dari bangi, hehe .. geng2 warranty jugak la..

Siap pasang dah dekat time rehat, sambil test sambil rehat sekali ler.. abis je rehat nak kena check absorber vios plak, aduii banyak plak keje... so kena check sensorang plak sebab orang lain bz, takpe la janji keje siap.. abis je check dah dekat kul 4 ptg.. lama gak la check tuh sebab nak kena check sebijik2.. dah siap teringat keta myvi tak buat alignment pulak... hoho.. sebab tempat alignment yang ok ada kat klang gak, kat tempat lain tak tau la best ke tak.. nama bengkel/kedai tu Kualiti Rahmat.. abis kat situ pun gerak balik la sebab dah time balik pun..

Teringat yang dah lama nak usha kedai tempah seluar kat Plaza Metro Klang, sebab dulu tempat tu direnovate, so tak confident aku nak gi tengok kat dalam, tak pasal2 kang runtuh aku pun terlingkup sama kat dalam tuh.. skrg dah siap dah, aku gi tengok dalam tu dah ada LHDN... tingkat atas plak tuh.. so aku pun menuju la kedai tempah seluar tuh, Zoom Up.. nasib baik ada lagi kedai tu kat situ.. lepas riki2 rupanya masa renovate tu kedai tu still beroperasi seperti biasa.. haha kalau ku tau memang dah lama aku pegi situ.. so pilih2 kain nak buat seluar, then ukur la plak.. aduiii dah terlebih plak saiz pinggang aku.. dulu size 29 ~ 30 je.. skrg... lu pikir la sendiri.. haha


Resit tempahan seluar


Business card tokei kedai tersebut.

Aku dari dulu memang tak serasi pakai seluar slack yang dibeli dah siap, maksudnya beli kat shopping complex atau kedai2 biasa.. penah gak aku try beli dulu2, masa try tu ok rasanya, bila dah sampai umah tu sekali dua pakai rasa dah semacam, last2 aku simpan buat tukun je seluar2 tu, lepas dari tu aku dah tak beli siap seluar slack, kalau nak mesti gi tempah..

Abis kat situ trus gi amik wife kat tempat kerja baru dia, Citylink kat Glenmarie Shah Alam, betul2 depan Proton Part centre.. lepas amik wife pun trus gerak balik, agak jem gak la nak balik ke USJ tu tapi dah memang tempat tu jem redah je la.. haha.. sampai kat USJ gi amik Khalisah kat babysitter then trus balik.. sampai je rumah rehat2 lebih kurang pastu siap2 nak gi antar adik ipar balik kelantan, dia ada interview ALAM kat Pan Pacific ari Isnin.. so tiket dia kul 9.30 mlm kat Putra KL.. lepas makan kat SS19 trus gi antar dia kat Komuter Subang Jaya...

4 comments:

Anonymous said...

huhu..dari kecik kalo nk tempah slua mst g kedai tu..lama gila kan kedai tu?

kak nisya keje kt citylink ke?ritu gi interview kt ctu gak!ayoyo..

-lulu-

Anonymous said...

klang mmg best kan..orang klang pegi memana pun,kalo ada pe2 mesti nak cari kat klang jugak..darah sungai klang!haha

-lulu-

eiman@nurizan said...

lulu: pompuan pun tempah sluar gak ker? wakaka.. dah keje kat citylink rabu lepas.. interview sekali trus dapat.. hehe.. kena baca bismillah masa nak gi interview ler... wakakak

eiman@nurizan said...

lulu: ada ke darah sungai klang? cam pelik je..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...