Friday, February 13, 2009

Wayang: Geng Pengembaraan Bermula feat Upin & Ipin



Agak lama aku dah tak tengok wayang kat panggung wayang... last sekali pun aku tak ingat dah bila aku gi tengok wayang... so ari ni agak bosan duk sorang2 aku pun pegi kat Sunway Pyramid utk menonton wayang.. plan tu memang nak tengok citer Geng sebab kalau setakat nak tengok citer2 omputeh tu melambak kat torrent, tinggal download+tengok aje...

Aku sampai kat Sunway Pyramid terus menuju ke TGV dan usha movie yang ada, tgk kat screen dulu kot2 takde lagi movie Geng nih sebab baru keluar semalam (12/2/2009). Lepas dah usha dan ada aku pun beratur la, tapi time tu tak ramai sangat orang so aku pun beratur la nak beli tiket... rasa pelik plak sebab beratur sorang2, usha orang lain sume ada couple masing2 tapi aku buat bodo je la... hehe..


(Tiket wayang citer Geng kat TGV Sunway Pyramid)

Lepas beli tiket tu ada masa lagi dalam sejam lebih, apa nak buat nih? try la nak jalan2 kat sunway pyramid neh, lama dah tak jalan2 tapi nak tengok apa? ahhhh tengok orang main game la, lagipun dekat je dengan TGV tuh... usha2 kat situ ada beberapa orang tgh main game kereta, disebabkan aku tak reti nak main2 game nih so dapat usha je la. Tgk diaorang main relax je pusing2 stereng tuh, laju plak tu, agaknya dah selalu main dan dah terer kot... hahah

Tgk jam baru 10 minit berlalu, ada masa lagi... ahhhhhh nape la tak gi tengok orang main boling je, idea2.. untung2 dapat tgk player Malaysia training kat situ... Sampai je kat situ tgk ramai gak tgh main, tapi tengok ramai budak2 je yang main, tgk Primary School ngan Secondary School je yang main, tapi budak2 ni cam terer jer, kalau aku main dengan diaorang pun agaknya aku kalah kot.. huiii... Usha2 tgk ada gak Team Malaysia tgh training, tapi tak berapa terer pun, agaknya skuad simpanan kot.. haha... agak lama aku kat situ tgk jam dah dekat nak start movie Geng tersebut so aku pun trus gerak gi kat TGV balik...

Sampai kat TGV tu cinema tak bukak lagi so tak buleh masuk lagi kena tunggu beberapa minit lagi... sementara menunggu tu aku pun usha2 la poster2 utk movie yang akan datang.. sume tak best pun.. haha.. tetiba ramai2 orang duk serbu tempat nak masuk rupanya cinema dah bukak... aku pun turut serta gak la... masuk je panggung tengok tak la ramai sangat, tak penuh pun agaknya sebab bukan hari cuti la kot... aku duk kat tengah2 dan kiri kanan kat row aku tu takde orang... best2... ramai budak2 la dan beberapa orang cina pun ada masuk gak tapi ramai budak2 muda la (termasuk aku la muda kot.. wakakak)

So aku nak citer skit pasal movie Geng nih.. ia bermula dengan misteri kehilangan buah durian di Kampung Durian Runtuh, nak kata orang curik, ditinggalkan pulak kulitnya. Nak kata binatang yang makan, elok je dibukak buah durian tersebut. Jadi misteri tersebut berlaku pada dusun Tok Dalang iaitu datuk kepada Badrul yang tinggal di KL. Jadi setelah dirancangkan oleh Badrul dan Lim iaitu rakan serumah Badrul utk balik ke kampung utk merasa durian. Segalanya bermula bila Badrul dan Lim sampai di Kampung Durian Runtuh dan bertemu dengan Upin dan Ipin yang seperti biasa dengan dialog2 selamba nyer, Kak Ros, Tok Dalang, Opah dan lain2 lagi... memang mencuit hati...

Jadi untuk kesudahan cerita yang mendebarkan ini sila lah ke panggung wayang yang berdekatan anda. So sokonglah industri animasi negara...

10 comments:

Ir. hydir said...

huh... bila ler aku nak dapat gi tengok ni..
kerja berlambak2 ...

aih... baca preview org yg dh tengok dulu ler

kbsoccernet.com

eiman@nurizan said...

hydir: gi la tengok, tak rugi+best... lagi best sebab ada upin ipin... mantap..

|a|r|i|e|z|a| said...

argh!! nk tgk jugak.. :( nape la xsiarkn kt Odeon kt UK ni hehe

eiman@nurizan said...

ab310: takpe nanti lepas 3 ke 4 bulan kuar vcd/dvd bleh la tgk.. wakkakaka

mAr@ZiEy said...

ala cian tgk sorg2..heheheh

eiman@nurizan said...

marziey: ok je tgk sorang, tak yah nak beli pop corn la, air coke la.. hahha

s a r a said...

haha...eiman saving ke??
huh kalo sy, sorang2 sy xtgk ar..
at least pakse gak member temankan..
sbb nanti abes cite xleh nak wat discussion pasal cite tu...
bes ke xbes ke...
nanti gelak pon sorang2...
hu2 bowink ar nnt...
tp itu sy ar...

♥S@R@♥ said...

bila nak dpt tgk ni..sob..sob

eiman@nurizan said...

s a r a : bukan save pun, memang saja je gi sorang2...

eiman@nurizan said...

s@r@: gi la tengok lepas exam, kunun2 nak release tension ler.. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...