Saturday, February 28, 2009

Cicakman 2: Planet Hitam DVD Version
Pada sesapa yang belum tengok cicakman 2 yang telah di tayangkan di panggung wayang Disember lepas bleh la gi usha kat kedai2 CD yang berdekatan kerana DVD version utk Cicakman 2 sudah berada di pasaran. Bagi yang ingin mengetahui serba sedikit sinopsis citer Cicakman 2 tersebut boleh baca kat bawah nih....

SINOPSIS CICAKMAN 2: PLANET HITAM

Profesor Klon kembali untuk meneruskan rancangannya menakluk Metrofulus di dalam filem sekuel ini. Profesor Klon yang berada di dalam persembunyian bawah tanah, merancang plan Planet Hitam, untuk mengawal bekalan air mentah di Metrofulus.

Melalui plan Planet Hitam, beliau berjaya mencemar bekalan air di kota tersebut dan meminta Presiden Metrofulus, untuk melepaskan jawatannya. Hairi pula berdepan dengan musuh terbarunya, Rrama, seorang pembunuh upahan yang diupah oleh Profesor Klon untuk menghapuskan musuh-musuhnya.

Pada waktu yang sama, Hairi juga berdepan dengan masalah peribadinya iaitu sukar mencari kerja lantaran beliau mempunyai tanggungjawab untuk membanteras kejahatan di Metrofulus. Rrama bukan sebarangan musuh lantaran beliau gemar membunuh dan menganggap setiap tugasannya sebagai satu seni.

Tangkas dalam ilmu mempertahankan diri serta berhati batu, Rrama merupakan penjenayah paling hebat pernah berentap dengan Cicakman. Dan Rrama bukan satu-satunya masalah yang perlu dihadapi oleh Cicakman kerana superhero ini juga dihantui oleh Ginger Ghosts yang mahu membalas dendam atas kematian mereka.

Hairi juga perlu berdepan dengan masalah emosi dengan kehadiran Tania yang bertugas sebagai wartawan untuk mencari identity sebenar Cicakman. Kehadiran Iman, seorang gadis buta di dalam hidup Hairi, menambahkan lagi dilemma di dalam diri Hairi. Apabila Rrama menjadikan Iman tebusan untuk memerangkap Cicakman, Hairi sedar bahawa dia sekali lagi perlu berkorban untuk menyelamatkan orang yang dia sayang, juga menegakkan keadilan di Metrofulus.

Namun, mampukah Cicakman menandingi kekuatan dan kebolehan dua penjahat – Rrama dan Profesor Klon yang sudahpun melengkapkan diri dengan senjata kebal bagi menandingi cicakman?

----------------------------------

Jadi pada yang berminat sila dapatkan di pasaran sekarang.. tapi aku tak gi beli la... sebab aku ada source lain yang free dan updated movie2 yang baru release di pasaran.. nak tau kat mana?
semuanya ada di Jiwang Torrent , apa yang perlu anda buat adalah register dengan menggunakan akaun email berbayar, contohnya email streamyx, email syarikat, email universiti dan lain2 lagi, email free seperti yahoo, google tidak dibenarkan.

Kalau tak percaya ini antara movie yang telah aku dapatkan di website tersebutIni hanya sebahagian dari movie2 yang terdapat di website tersebut, dan ini yang ada dalam hdisk aku, yang lain2 aku dah burn dalam DVD... kalau berminat sila la daftarkan diri anda di sana..


Jiwang Torrent: Asia's Favorite BitTorrent Tracker - Sharing is Caring..

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...