Monday, December 15, 2008

Rambutan best!



Pagi tadi aku pegi rumah abg aku nak pasang Hdisk yang aku gi beli kat PC Fair semalam. Aku gi dalam kul 11.00 am. Aku bawak bersama dengan CD Windows XP SP3 yang aku download kat h33t.org aku pun lupa winxp ni tak bleh guna sebab lama dah tak install windows. So lepas pasang aku gi setup winxp kat pc pastu dia sangkut masa nak install, adeh kena carik installer yang lain... so skrg ni tgh download winxp sp pro kat h33t.org ngan torrent.jiwang.cc mana satu siap aku nak gi try dulu la...

So sebelum aku balik dari rumah abg aku dalam kul 11.30 am tu aku gi usha pokok rambutan kat belakang umah dia..... WAH ada buah lagi.. yang bestnya pokok rambutan ni sentiasa berbuah sepanjang masa... biasanya rambutan berbuah ikut musim dia la agaknya, tapi yang pokok ni pelik skit sentiasa berbuah, yang aku prasan macam ada dua bahagian pokok ni, maksudnya belah yang dah masak ngan belah yang berbunga...

so dia keep rotating sentiasa dan sentiasa berbuah... tak tau la baka mana abg aku ambik... aku pun gi petik setangkai sebab aku sakit gigi tak boleh makan banyak sangat, dah la saiz buah rambutan ni saiz aku genggam so kira besar ler, kalau time sakit gigi nak bukak mulut beso2 tak buleh... tapi memang BEST la pokok rambutan nih... NYAM NYAM!

5 comments:

.:GaDiS KaLiS PeLuRu:. said...

rambutan kaler kuning tak best..die kurang lekang.huhuuhuh..

eiman@nurizan said...

hoh ni yang lekang nyer la... bukan yang masam tuh... baru gigit isi dah lekang dari bijiknyer.. best!

.:GaDiS KaLiS PeLuRu:. said...

tp kat cnie klu wana kuning tu tak bapa best la..wana merah gak yg sedap.huhuh.tp wana merah mau jenis lekang nyioq la..

eiman@nurizan said...

sini pun ada yang kuning yang masam tuh..

luluchen said...

ala...stakat gamba jilat screen mana nak rasa,cuba bawak cni seguni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...