Tuesday, December 23, 2008

Myvi Fitment Test

Hari ni seharian aku gi test keta myvi nak kasik lowered skit... aku tukar absorber baru yang baru siap di develop, then match kan dengan coil spring lowered... jadi hasilnya adalah seperti gambar di bawah


Full View after setting


Rear Height View


Front Height View

Specification:
Tyre : 175/60/14
Spring: Lowered Spring
Absorber: Performance Absorber

Ni pun nak test balik kampung hari Khamis Krismas ni tengok cemana performance nyer, kalau ok tu bagus la... kalau tak ok nampaknya kena tukar balik ler.. haha

Dalam masa aku duk buat testing ada plak customer yang nak pasang absorber ngan spring.. tapi dia nyer keta nak pasang spring lowered ngan tukar absorber belakang je.. sebab banyak dengar komplen yang absorber OEM utk myvi belakang ni tak berapa best... so lepas ditukar hasilnya adalah seperti gambar di bawah


Full View After Setting


Rear Height View


Front Height View

Specification:
Tyre: 205/45/16
Spring: Lowered Spring
Absorber: Front - No change, Rear - Proride Absorber

So pada sesapa yang berminat nak modified keta dia kasik lowered bleh la contact aku.. haha promote jap.. keh keh keh

4 comments:

ZuL said...

teringat pulak aku ng kete dlm NFS Undercover...apa nama kete tuh...lupa lak..

nak wat racing ke nih? hehe

luluchen said...

fuh!ptt la smlm nyorok kat w/shop je..ni rupanya keje dia,bkn ke kalau gn c/spring lowerd + peformance absorber dia jadi 'sakit perut' kalo drive,hahaha

eiman@nurizan said...

mana ada bawak racing.. nak bawak balik kelate ler.. hahaha... sakit perut tu pompuan je.. laki ok.. haha

mohdnazir78 said...

ha ha ha best eiman, aku pun mcm teringin jer.. tapi tunggu feed back dari ko dulu ekeke... tgh kumpul duit nak tukar RIM SUKAN plak...ko keje dgn perodua ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...