Wednesday, December 3, 2008

Majlis Cukur Jambul (jambul ker rambut?)


Majlis dilakukan di kampung di kelate, detailnyer seperti berikut:


Hari: Isnin
Masa: 6.45 am (kira lepas Subuh gak nih)
Tarikh: 01 December 2008

First time buat majlis seperti ini di kelate, maknanya aku join sekali la... kalau ikutkan kata mak aku kalau kat Selangor nak buat majlis ini dua hari dua malam nak siap-siap utk majlis macam ni... tapi lain pulak kat kelate, plan asalnya nak buat Ahad malam tapi terpaksa ditunda disebabkan tersangkut kat banjir....

Majlis dimulakan dengan bacaan .... (aku tak prasan sebab orang yang baca tu selow sangat) then diteruskan dengan acara cukur jambul baby....

Selepas itu acara marhaban dilakukan sambil mendukung baby dan mengelilingi orang2 yang hadir pada majlis tersebut... acara tamat lebih kurang pukul 8.00 am kot sebab tak prasan + tak tengok jam masa abis tu..

Selesai majlis aku pun berangkat balik ke KL... masa nak balik tu hujan lebat giler kat umah.. then call balai polis Kuala Krai dan diberitahu takde hujan pun kat sana dah dua hari.. so apa lagi aku pun gerak la.....

Aku bertolak dari rumah dalam kul 8.45 am dengan kelajuan yang sederhana sekitar 80km/j (kira cover line nih) dan sampai kat KL pukul 2.15 pm... aku pun trus balik meru rumah mak aku dan trus ZZzzZzzZZzz kepenatan.....

p/s: tak banyak gambo aku letak sebab internet sengal giler, ada banyak lagi gambar dalam laptop...

1 comments:

♥S@R@♥ said...

oye2..I'm first..hehe
tp keje xciap lg..opss jgn mare bos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...