Sunday, December 21, 2008

Hari Ahad nyer citer..

Hari ini rasa ngantuk giler sebab pagi tadi tido sekejap je.. biasanya tido dalam kul 10~11.00 pm, tapi malam tadi sengaja tidur lambat, dalam kul 3.30 am baru tido agaknya... dah la tertidur sebelum semayang isyak, nasib terbangun dalam kul 5.oo am.. lepas semayang isyak, tak bleh nak sambung tido kalau sambung mau kul 8 baru bangun.. huhu letih2.. padahal takde buat apa pun..

sambil tunggu subuh aku duk godek2 laptop ni tengok banyak dah movie yang aku dah download tapi satu pun aku tak tengok lagi.. bila la agaknya aku tengok eh... tunggu masa terluang kot... tapi biasanya kalau ada masa terluang tak tengok pun.. haha... agaknya sampai internet takde kot baru bleh layan movie2 tu sume...

Lepas subuh tak dapat tido plak, sebab dah biasa bangun gi keje time2 camtu... apa nak buat nih? .. baru teringat nak tengok video mawi & ekin nikah semalam, nasib baik dah siap download, thanks pada tubu yang mengupload utk aku download sebab aku tak dapat tengok live semalam.. asalnya nak tengok kat laptop je tapi macam tak best plak... usha2 dvd nak burn pastu tengok kat tv... alaaa nak burn pun amik masa setengah jam.. tunggu la jap... sambil2 tu usha la apa breakfast ada kat dapur.. hehe.. ada karipap ngan goreng pisang.. layan jap la.. hehe

Lepas tengok video mawi nikah tu trus siap2 nak gi amik myvi kat USJ dan antar akak ipar gi LCCT... ajak adik sekali sebab nak bawak myvi balik dari USJ. Kuar rumah dalam kul 10.00 am, janji ngan akak ipar dalam kul 11.00 am... tengok2 awal lagi tapi dah gerak.. so terpaksa la drive selow2, bawak 60~70km/j je... haha skema giler laaa... sampai kat usj dalam kul 10.30 am, nasib baik akak ipar aku dah siap tinggal masukkan beg je dalam keta.. so bila dah siap trus gerak gi LCCT...

Balik dari LCCT aku singgah jap kat USJ tengok2 apa yang patut kat umah tu.. kemas2 skit... tetiba sakit perut plak, aduhhh salah makan ke hape.. trus layan tandas la camni.. aahhh lega.. hehe.. tengok2 keta kotor la plak, dah la keta warna itam, kalau kotor memang nampak, so terpaksa la aku cuci.. tapi kat kedai ler.. tak bleh cuci keta di bawah sinaran matahari, allergic nanti.. haha.. hanya orang yang tau je apa aku allergic ngan sinaran matahari...

Lepas abis cuci keta rasa lapar la plak... trus gerak balik ke Meru.. sampai2 je rumah tengok lunch dah ready.. apa lagi blasah je la.. pastu rasa ngantuk datang balik.. trus layan... ZZzzZZzzZZzz... bangun2 dah kul 3.30 pm.. semayang zohor jap pastu layan tv lagi..

Tak lama pastu mak aku tanya bila nak gi beli kerepek? kata nak bawak balik ke Kelantan.. siap2 trus gerak gi kedai buat kerepek tuh... tapi malangnya kerepek yang nak dibeli takde... kerepek2 lain tu ada la tapi yang dalam list nak kena beli tu takde.. esok (Isnin baru ada, katanya)... so aku pun beli la kerepek pisang 2 paket ngan kerepek keledek 1 peket... pastu trus balik rumah la.. lepak2.... sambil menaip post nih.. hahah.. sekian...



Kerepek pisang


Kerepek Keledek

2 comments:

♥S@R@♥ said...

oye2 sok jgn leh lupa bwk kerepek 2 ek..hehe..leh mkn kt opis..
mr.eiman baik,pemurah,suka bersedekah..hehe bodek2

eiman@nurizan said...

dah packing masuk kotak nak bawak balik kelate lerr...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...