Friday, November 14, 2008

11 comments:

mAr@ZiEy said...

nsib nama dlm lgu tu MARIAM not MARYAM..walaupun sebutan same tp ejaan tetap lain..heheh..ok what mariam jge kambing,keje Rasulullah tu..mulia pe..hehe

luluchen said...

mariam jaga kambing,jaga kambing,jaga kambing.

mariam jaga kambing bulu putih bersih...

mana saja dia pergi,dia pergi,dia pergi.

mana saja dia pergi anak kambing ikut sama...

satu hari ke sekolah,ke sekolah,ke sekolah.

satu hari ke sekolah buat mariam susah...

murid ketawa riang,ketawa riang,ketawa riang.

murid ketawa riang lihat kambing mariam...

mariam jaga kambing,jaga kambing,jaga kambing.

mariam jaga kambing bulu putih bersih...

eiman@nurizan said...

siap tulis lirik lagik, nape tak tulis lirik yang inggeris nyer plak tuh

luluchen said...

kesimpulannya,

1.kambing itu sangat enak apabila dipanggang BBQ dan dicicah sos BBQ buatan tangan.

2.kambing itu juga berwarna putih,sekali gus tidak melayakkan dia utk dikorbankan semasa aktiviti black metal.

3.pekerjaan mariam adalah pengembala kambing tetapi mariam juga merupakan pelajar yang selalu susah hati.

4.mariam menggunakan line@prepaid jenama kambing.sebab kemana saja dia pergi kambing akan i will follow u...

5.murid-murid disekolah tidak suka dgn lawak yang mariam buat,tetapi apabila kambing beliau buat lawak,mereka akan ketawa riang.

mAr@ZiEy said...

bguih la luluchen siap ade kesimpulan lg..tabik la..hehe

eiman@nurizan said...

chena sengal, salin la plak lirik yang inggeris...haha

luluchen said...

hehe,ada meeting la..xsempat lak

luluchen said...

apsal jam kt comment ni xbtul ni?

eiman@nurizan said...

ntah, jam kat blog ni memang tak betul, kalau lepas post tu kena edit balik kasik betulkan time dia...

luluchen said...

Mary had a little lamb,
(suara latar: mmmbbeeekkkk)
Little lamb, little lamb,
Mary had a little lamb,
Its fleece was white as snow

Everywhere that Mary went,
(suara latar:mmmmbbeekk)
Mary went, Mary went,
Everywhere that Mary went
The lamb was sure to go

It followed her to school one day
School one day, school one day
It followed her to school one day
Which was against the rules.

It made the children laugh and play,
Laugh and play, laugh and play,
It made the children laugh and play
To see a lamb at school

"Why does the lamb love Mary so?"
Love Mary so? Love Mary so?
"Why does the lamb love Mary so?"
The eager children cry

"Why, Mary loves the lamb, you know."
Loves the lamb, you know, loves the lamb, you know
"Why, Mary loves the lamb, you know."
The teacher did reply

luluchen said...

And so the teacher turned it out,
Turned it out, turned it out,
And so the teacher turned it out,
But still it lingered near

And waited patiently about,
Patiently about, patiently about,
And waited patiently about
Till Mary did appear

yang ni lirik dan lagu yang dorg cut sebab nak save budget..

kalau nak bandingkan lagu melayu dgn lagu inggeris..versi inggeris ada ilmiah,versi melayu kasi susah je..xpatut..xpatut

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...