Thursday, November 27, 2008

Kisah Pagi Rabu...

Bangun pagi agak2 awal gak la dalam kul 6.00 pagi.. pastu snooze kan phone sampai kul 6.20 pagi... baru gerak gi mandi, sidai baju yang telah dibasuh oleh mesin malam tadi... nasib la ada mesin kalau tak jenuh plak nak membasuhnya..
Siap2 sume tengok jam 6.50 pagi, ok la ni bleh relax2 skit gi keje, gi start keta then gerak aa... nasib cuti sekolah so jalan lengang skit...
Tak jauh lepas kuar rumah kat Meru tu, tetiba perasan yang minyak Myvi dah menyala mintak di isi.. Adehhhh cemana bleh lupa plak nak isi malam tadi lepas balik dari klinik Umra.. trus setkan odometer jadi zero sebab bleh tahan sampai agak2 30km. Agak2 depan tesco kat Setia Alam tu ada petronas baru bukak, bleh la isi kat situ.... tengok2 bila sampai kat situ.. aduyaiiii.. tak bukak lagi rupanya... mana nak cekau stesen minyak nih... yang paling dekat pun kat USJ sana... Redah je la... sambil2 tengok odometer tu cuak2 gak la...
Tengok meter dah dekat 27km gerak dengan minyak yang sedikit... tengok kat depan ada Caltex... aduhhh malehnya nak isi Caltex.. tapi dengan keadaan yang macam ni nak tak nak kena isi gak la... singgah Caltex isi RM20 je.. nasib tak ramai orang... kalu tak kena cover2 gak la isi.. haha.. lepas dah isi apa lagi sambung merempit la dengan kelajuan yang agak2 best....
Moral of the story.. isi la minyak awal2 kalau tak bleh melambatkan perjalanan pagi anda...

12 comments:

luluchen said...

uish...rajinnya dia jemur kain pg2 ea..kt slalu je isi minyak rm5 tanpa cover2 :) buat dgn muka confident n tggu lama2 sket smbil pegang nozzle walaupun dia dh lama stop..hahaha,nmpak la cam isi minyak rm50.

luluchen said...

dan mamat bangla tu bukan nk mengumpat kot,kalo dia mngumpat jgk,kt sound la dia balik..kat bangla ko ada penah isi minyak x?(sbb dia pn xda kete..haha)

stingray said...

sengal, isi minyak 20hengget pun nak malu...

lagi 1, camana org rempit guna keta aaa?? takleh imagine camana nak buat willey kwang kwang kwang

eiman@nurizan said...

sengal sting... haha

eiman@nurizan said...

lulu, mamat bangla tu bukan ngumpat tapi nak ngorat, tapi takut2 kot kena sembur dengan hos minyak tuh

luluchen said...

lagi bagus...sembur la dlm tank kete kt tu,kasi full ea

Abah Mui'zz said...

1 soalan, kenapa tak nak isi minyak kat Caltex?

eiman@nurizan said...

entah ler dah terbiasa isi kat petronas dan tak nak campur2 isi minyak lain dalam satu keta

luluchen said...

salah jawapan tu,sebab dia nak penuhkan point kat kad mesra dia...tettt!!

♥S@R@♥ said...
This comment has been removed by the author.
eiman@nurizan said...

bleh2 kasik duit nanti tolong isikan sekali, pastu guna kad mesra neh... yeahhhh

♥S@R@♥ said...

haha..betul 2 chena...
mesra..(gaya bob af)

klu nk lg bnyk dpt point isi le mnyk kete kita org sekali ea..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...