Wednesday, November 12, 2008

Check up... Final Week


Masuk semalam dah tiga kali pegi check-up kat klinik UMRA ni.

Pusat Perubatan & Bersalin Umra (463757-H)
No. 18, Jalan Bola Tampar 13/14,Section 13,40000 Shah Alam
Tel : 03-5518 4319Fax : 03-5511 4319E-mail:
umra@streamyx.com

Masa first gi situ ada sorang doktor tu nama dia Dr Selvi... tgk cara dia check pun macam tak confident je.. tapi apa nak buat doktor yang sepatutnya tu takde masa first check up kat situ.
Then utk 2nd check up tu doktor yang sepatutnya tu ada, nama dia

Consultant Obstetrician & Gynaecologist
DR.UMMUL WAHIY BINTI ABDUL HAKIMM.D(USM), FAGE(Man), M.MED O&G(UKM)


Tengok doktor tu muda lagi (agaknya la sebab nampak muda je) then dia consult pun ok je. Masa check up kali kedua tu la baru dia bagitau yang ada skit masalah dengan baby tuh. Masa check degupan jantung (ntah apa nama checkup tuh) pun baby tak aktif. Bila jumpa doktor tu dia kata air ketuban kurang dan perlu banyak berehat..
Then masa pegi kali ketiga (semalam) check lagi degupan jantung tu pun tak aktif, agaknya baby takut kot dengan mesin2 tu, padahal kalau kat umah aktif je dalam perut ibunya.. Then air ketuban pun still kurang jugak, doktor bagi masa lagi seminggu utk datang balik checkup..
Ingatan dari doktor tu bila ada rasa sakit2 je trus gi klinik tuh, biar dia check... harap tidak ada apa yang buruk berlaku... doakan segalanya berjalan lancar dan baik2 sahaja.. Amin...

3 comments:

mAr@ZiEy said...

Bro,
jge baby tu ngan ibu yer leklok..klu doc. tu tak tau, sound jer..hehe..bukan dorg dpt baby nnti..hang gak yg merana..igt tu bro..hehehe..pesanan dr pihak tak mau taja pape..huhuhu

aju said...

semoge baby ok-ok ajer

medea said...

baby takot mesin2? aihss pemalu kot baby tu..moga baby sehat2 aje~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...